سلام و عرض ادب
You have no item(s) in your cart
سلام و عرض ادب
بیماری جسمی دموی ها:
بیماری های جسمی در صفرایی ها:
بیماریهای جسمی سوداییها:
اکثر بیماری های این مزاج روحی و گاهی خیلی خطرناک است؛
بیماری های جسمی بلغمی ها :
منبع: بی بی عطار
منتشر کننده: عطاری آنلاین کوهساران – دکتر مسعود نیکپور
قانون کلی: باید خیلی به تدریج مقدارغذاهایی که مزاج را شدت میدهند، کمتر شود و غذاهایی که از شدت این مزاج می کاهند اضافه تر شوند.البته نباید به طور کلی خوردنشان ترک شود بلکه باید به تدریج از حجم آن ها کم کرد و در یک برنامه مزاج را اصلاح کرد و تا پایان عمر تعادل عرفی مزاج را حفظ کرد. البته باید شدت پرهیز با شدت غلبه مزاج متناسب باشد یعنی اگر فرد بیمار و غلبه مزاج شدید باشد، در یک دوره کوتاه حدود یک ماهه با چند هفته ای، رعایت شدید شود و بعد از کاهش غلبه مزاج، شدت پرهیز نیز کاهش یابد.
روش اصلاح دموی ها :
غذاهای گرم و مرطوب را کم کنند و غذاهای سرد و خشک اضافه کنند؛ البته اگر غلبه مزاج خیلی کم باشد، تغییرات چندانی در غذای خودتان ندهید فقط برای پیشگیری، سرد و گرم را باهم بخورید. مثلا ترشیجات، مرکبات، آلو را کمی بیشتر بخورند و نیز حتماً از پرخوری و مایعات زیاد پرهیز کنند که از عوامل اصلی غلبه دم است و ضررهای زیادی دارد. حجامت حداقل یک بار در بهار و یک بار در پاییز ضروری است. غذاهای مضر مانند: سوسیس، کالباس، نوشابه، چیپس، پیتزا و… باید خیلی کم و حذف شود.
روش اصلاح صفرایی ها :
اگر غلبه مزاج صفرا خیلی کم است، تغییرات چندانی در غذاهای خود ندهید. ولی برای پیشگیری دستورات زیرا را به مقدار کم و کاملاً تدریجی و نه انقلابی رعایت کنید و اگر غلبه بیشتر است میزان رعایت را نیز بیشتر کنید. چون صفرا غلبه گرما و خشکی است پس بر اساس شدت غلبه مزاج، بر شدت مصرف غذاهای سرد و مرطوب اضافه کنید و بعد از درمان و پایین آمدن صفرا غذاهایتان را با حالت عادی نزدیک کنید. ترشیجات، لبنیات، مرکبات، سرکه طبیعی، کاهو و غذاهای آبکی و… که سرد و تر هستند مفید است. البته لازم به ذکر است که انقلاب در غذاها ممنوع است و برنامه اصلاح مزاج حدود یک سال ادامه یابد و تدریجی باشد.
حجامت حداقل سالی یک بار کاملاً ضروری و مفید است و فعالیت بدنی بدون افراط و تفریط نیز مفید است.
روش اصلاح سودایی ها :
میوه های شیرین مخصوصاً سیب (هر روز چند عدد)، عسل با آب انار، عسل با آب آلبالو، زردآلو، گوشت ،غذاهای آبدار مانند آش ،توت، روغن زیتون، آب میوه های شیرین مانند آب طالبی بسیار مفید است. ماهی، مرغ، ترشیجات، لبنیات، سرخ کردنیها باید کم خورده شود.خوراکیهای مضر مانند: سوسیس، کالباس، چیپس ، غذاهای شور، گوشت گاو، گوشت خشک، پنیر بدون گردو، باید پرهیز شوند.
خوردن گوشت گوسفند به صورت کباب , فالوده سیب و سایر خون سازها بسیار مفید هستند.
روغن مالی بدن (با روغن زیتون و سیاه دانه و بادام و بنفشه و…) همراه با ماساژ هفته ای ۲ بار و بادکش گذاشتن در کتف و رانها و ساق پا هفته ای ۲ بار، روغن مالی ملاج سر ، بویدن عطرهای طبیعی و گرم ( گل محمدی، مریم، یاس و…)، پوشیدن لباس های گرم و شنیدن و گفتن و دیدن و افکار گرم و مثبت بسیار لازم و مفید است.
پیشگیری و درمان بلغمی ها:
باید بر استفاده از غذاهای گرم و خشک اضافه کنید و از غذاهای سرد و مرطوب بکاهید. مثلاً گوشت گوسفند و گوشت شتر، سیب شیرین ،سیر، کندر، عسل، مغزها مانند: پسته، بادام، فندق، گردو، چند عدد خرما، مصرف شود
غذاهایی مانند ماهی مرغ لبنیات ترشیجات مرکبات و .. کمتر خورده شود
غذاهای کارخانه ای و مصنوعی مانند سوسیس و کالباس و بصورت کلی هر غذایی که مواد شیمیایی افزودنی دارد و گوشت گاو باید اجتناب شود.
سالی یک بار حجامت مفید است
فعالیت بدنی نیمه سنگین و مستمر خیلی مفید است.
خواب قبل از ظهر مفید و گره گشاست
گرسنگی زیاد بدلیل اینکه موجب ضعف اعصاب میشود بشدت مضر است
منبع: بی بی عطار
منتشر کننده: عطاری آنلاین کوهساران – دکتر مسعود نیکپور
نخستین پزشک آریایی به نام تریتا یا آترت نام داشت که از دیدگاه زرتشت و اهورا مزدا شخصی بود پرهیزکار، دانا، کام کار، توانا که برای نخستین بار، ناخوشی، تب و زخم نیزه را بازداشت. نام تریتا نه تنها در فرهنگ ایرانی بلکه در هندوستان نیز به عنوان اولین پزشک آریایی معرفی شده است. تریتا به عنوان نخستین پزشک و جراح آریایی با گیاهان و خواص آن ها آشنایی فراوان داشت. او برای درمان بیماری ها از عصاره های گیاهانی که خود استخراج می کرد، استفاده می نمود. از سایر نام داران آریایی در این عرصه می توان جمشید یا یما، فریدون یا تئا و غیره را نام برد. یما و تراتااونا از نخستین کسانی بودند که در ایران باستان توانستند بیماران دچار مشکلات پوستی، استخوانی و دندانی را از افراد سالم تشخیص دهند. پیامبر تمدن آریایی تاکید زیادی بر حفظ و بقای گیاهان کرده است. در این تمدن قدیمی ایرانی دو گیاه “مورد و انار” مقدس بودند و همواره در بین مردم از ارزش والایی به دلیل سلامت انسان و محیط زیست برخوردار بوده اند. در تمدن ایران باستان در کتیبه های مربوط به زمان هخامنشیان، از زعفران به عنوان گیاه دارویی با خواص و کاربرد بسیار فراوان یاد شده است.
نخستین نوشته ها و نسخه های به دست آمده از گیاهان دارویی در تمدن های مهم دنیا نظیر ایران باستان، مصر، خاورمیانه، یونان باستان، هند و چین به 3000 سال قبل از میلاد بر می گردد. در این آثار نام گیاهان دارویی مانند درخت میر، کرچک و سیر به وفور به چشم می خورد، هم چنین سایر تمدن ها مانند بابلیان، مادها، آشوریان و طب اسلامی مهد آغاز شروع پیشرفت ها در زمینه علم داروسازی گیاهی است.
دو کشور پهناور چین و هند هم چون ایران از پیشگامان طب سنتی و داروسازی گیاهی بوده اند. اولین آثار کشف شده از چین در زمینه گیاهان دارویی، نوشته ای است به نام شینون مربوط به حدود 2800 سال قبل از میلاد مسیح که در آن حدودا 1000 گونه ی دارویی شرح داده شده است. یکی دیگر از نقش های گیاهان دارویی و نیروهای ماوراء طبیعت در شفاء و افزایش طول عمر انسان مربوط به 2000 ( سال) قبل از میلاد مسیح در کشور هند می باشد.
وسعت و تنوع آب و هوایی در کشورهای ایران، چین و هند منجر شده است تا این مناطق از لحاظ تعداد و تنوع گونه های ارزشمند دارویی در دنیا از جایگاه خاصی بر خوردار باشند به گونه ای که تا کنون صدها گونه گیاه دارویی با خواص بسیار موثر نظیر گیاهان دارویی و گیاهان ادویه ای مانند فلفل سیاه، شاه دانه، زعفران، زیره، شیرین بیان، خشخاش، جوز هندی، کرچک، کنجد، الئوورا یا صبر زرد، جین سینگ چینی، چای چینی و…..را به دنیای امروز معرفی کرده اند.
در ایران که یکی از هفت کشور آسیایی است که بیشترین گیاهان دارویی را دارد این گرایش وجود داشته است و در سه دهه گذشته شاهد روند رو به رشد مردم در زمینه استفاده از این داروهای گیاهی و احیای طب سنتی هستیم.براساس آمار موجود در کشورمان نیز بیش از 130 نوع داروی گیاهی وجود دارد و منشا اصلی آن ها گیاهان هستند
منبع: عطاری حاج نوروز